Interiørtrender 2022 – nye farger fra Jotun

Årets fargekart fra Jotun Lady er ute, og for en lekker samling av nydelige paletter. Fargetrendene oppsummerer vår interiørekspert med 3 ord...

Bilde av Anette Ramsrud

Anette Ramsrud

Markedskonsulent

anette@aoe.no

Årets fargekart fra Jotun Lady er ute, og for en lekker samling av nydelige paletter. Det nye fargekartet har fått navnet «Together» og navnet symboliserer ikke bare det å være sammen, men også hvordan farger får et nytt uttrykk i ulike fargekombinasjoner. Årets fargetrender 2022 fra Jotun viser oss 12 farger som er helt nye. I kombinasjon med de andre fargene i Jotun sitt rike fargearkiv er de gruppert i 3 lekne paletter som har fått navnene EMBRACE, PLAYFUL OG CHERISH.

«TOGETHER – gjenspeiler våre behov for å leve sosiale liv og være sammen med mennesker som betyr noe for oss». Jotun

Vi i Opsahl Bolig bygger hjem for familier hvor du kan selv kan gjøre tilvalg som er riktig for deg og din personlige stil. Tenk over hvilken helhet og stil du ønsker, og ta valg basert på dette. Et godt utgangspunkt for planlegging av interiøret er å bestemme seg for en palett man liker sier Heidi Mjelva, Opsahl Boligs interiøransvarlig. 


Heidi Mjelva er Opsahl Boligs interiøransvarlig.

-Jeg liker veldig godt det nye fargekartet! Naturlig, ekte og vakkert er stikkordene for årets fargekart, sier Heidi, før hun tar for seg en palett om gangen.

 

Embrace

Embrace – Vakker, dempet, rolig og naturlig med gylne farger. 1909 Kalkoker dominerer paletten veldig. Den er en fin kontrast til 5516 Iron blue, to farger som jeg tror kommer til å bli brukt mye. Denne paletten passer godt til gylne og nøytrale farger. Den vil også komplimentere tregulv med varme toner som vi ser flere og flere av våre kunder velger nå. 
-Møbeltrenden med forskjellige treslag står i stil til disse fargene. Dette er ekte farger. 1909 Kalkoker passer med ulike tresorter og nøytrale farger som vil passe til møbler og ting du har i resten av hjemmet ditt. Den kan være helt super til en fondvegg legger hun til. 

Cherish

Cherish - Duse farger som funker fint hjemme hos de fleste. Det er harmoni i denne paletten som gir ro og velbehag. Fargene passer godt sammen, og det er noen innslag av kontraster eller komplementærfarger.

Heidis favoritter i paletten er: 20184 Thoughtful, 2040 Lys granitt og 2011 Antikk brass i kombinasjon.

Disse fargene kan sprite opp den nøytrale, rolige stilen i ditt hjem. De skaper et dust, behagelig og mykt inntrykk. Jotun har også lagt inn en grønnfarge,8281 Pale linden, som en kontrast- eller komplementærfarge til disse rosatonene.

«Hjernen oppfatter farge basert på blant annet lys, vinkel, kontraster og omgivelsene, egne referanser, overflate, struktur og størrelse. Vi ser derfor farger veldig forskjellig». Heidi Mjelva, Opsahl Bolig.

Playful

Playful – Lekne og kule farger. Mange fine anvendelige grønntoner med innslag av gulfarger og lilla. En palett som for er for de litt mer vågale.

 

Hva Heidi tror om interiørtrender i 2022

  • Vi kommer til å bruke mye edelstensfarger, sterk blå, burgunder og grønn som innslag i interiøret.
  • Grønntoner kommer til å bli brukt mye, også sterkere grønnfarger.
  • Det blir populært med farger som gult og lilla.
  • Vi kommer til å fortsette å male lister, dørkarmer og tak i samme farge som vegg og i andre farger enn hvit.

Vi har valgt den sømløse stilen i våre nye boliger i Åmotveien. Lister, vegger og tak er malt i samme farge; Jotun 10342 Kalkgrå. De kan du se nærmere på HER.

 

Våre favoritter på Jotun sitt nye fargekart

1909 Kalkoker – ekte, naturlig okerfarge.

5516 Iron blue - kontrastfarge og komplementerer gylne farger.

20184 Toughtful -myker opp gråfarger.

2040 Lys granitt og 2011 Antique brass i kombinasjon – Delikat kombinasjon som kan gjøre den nøytrale stilen litt spenstigere.

8281 Pale linden (ikke ny i år) - god allround grønnfarge vi tror vi kommer til å se mye av fremover.

 

Vi valgte fargen 20184 Toughtful som fondvegg i vårt nyeste boligprosjekt i Åsdalsveien 38. Her kan du se hvor fint den myker opp inntrykket av rommet.

 

 

Tips til deg som skal pusse opp eller kjøpe ny bolig

-Generelt oppfatter alle farger forskjellig. Og farger vil kunne oppleves ulike basert på om man ser de på Pc-skjermer, digitale flater med ulike skjerminnstillinger, trykk i blader, eller annet. Heidis tips er at du ikke bare bør sjekke fargekoder i leveransebeskrivelsen på skjerm eller på trykk i prospektet. Det er lurt å teste en ny farge på forhånd. Lys, vinkel, samt størrelse på veggen påvirker hvordan man oppfatter en farge. Heidi anbefaler å flytte inn, og male prøver på veggen før du tar de mer vågale fargevalgene til ditt nye hjem.

 

Leveransebeskrivelse: Ved kjøp av en prosjektert bolig vil alle detaljer om blant annet eksteriør, interiør og fargevalg stå beskrevet i leveransebeskrivelsen.

RELATERTE ARTIKLER

Takterrasse

Hvorfor kjøpe en helt ny bolig?

Å flytte inn i en splitter ny bolig er en helt egen følelse. I tillegg er det flere gode fordeler. Her redegjør vi for de viktigste grunnene til å velge nybygg.

Les mer

Gartnerboligen stue

Hvordan finne drømmeboligen?

Det å kjøpe en ny bolig er kanskje den største investeringen du kommer til å gjøre. Her får du noen tips på veien til å finne din drømmebolig.

Les mer

Soverom vardeveien

Prosessen ved kjøp av ny bolig

Kjøpsprosessen er nøye lagt opp slik at det skal være enkelt og oversiktlig for deg som skal kjøpe et nytt hjem fra Opsahl Bolig. Her får du en oversikt over hvordan prosessen foregår.

Les mer

Solcellepaneler

Fokus på solenergi

Solenergi er et stadig mer relevant tema. Vi ønsker å ta et ansvar når det kommer til miljø, derfor bygges flere av våre boligprosjekter med solcellepaneler på taket.

Les mer

Interiørtrender 2021 - nye farger fra Jotun

Interiørtrender 2021 - nye farger fra Jotun

Opsahl Boligs interiøransvarlig, Heidi Mjelva, viser frem våre favoritter fra Jotun Ladys nye farger og kommer med sine anbefalinger og tips til hvordan du kan benytte de nye fargene i ditt hjem.

Les mer

Høstsjekk av hus og hage

Vinteren står for døren og det er tid for å gjøre noen forberedelser hjemme. Tar du en runde og sjekker hus og hage nå er du godt forberedt på den fine, kalde tiden.

Les mer

Opsahlfondet ønsker å bidra til et litt bedre samfunn

Opsahl Gruppen og Opsahlfondet ønsker å bidra til et litt bedre samfunn., og støtte opp om lokale lag og foreninger gjennom Opsahlfondet.

Les mer

Innvendig solskjerming - interiørtrender 2021

Innvendig solskjerming er viktig for å skape et godt bomiljø. Vi har tatt en titt på de ulike trendene, og kommer her med tips til når du skal gå til innkjøp av solskjerming til ditt hjem.

Les mer

Tilvalg ved boligkjøp

Det er mange valg man skal gjøre ved kjøp av ny bolig. Vi har snakket med Opsahl Boligs interiøransvarlig, Heidi Mjelva, som gir oss sine beste tips til tilvalg ved boligkjøp.

Les mer

Interiør

Peis - interiørtrender 2021

For oss her i nord er det få ting som er bedre enn å fyre opp i peisen på en kald vinterdag. Det er noe beroligende med å se på flammene, og ildstedet gir en lun og god varme.

Les mer

Innred med grønne planter - interiørtrender 2021

I en årstid hvor vi tilbringer mye tid inne og hvor vi i tillegg er rammet av en pandemi som begrenser sosial omgang, kan planter gjøre underverker i hjemmet. Planter skaper liv og harmoni og det sies at vi blir mer konsentrerte og motiverte når vi omgir oss med grønne vekster. Naturen får oss til å føle oss bedre, og ved å hente naturen inn i boligen kan det føles stressreduserende og harmonisk.

Les mer

Året 2021

Vi har tatt en prat med Bårdar Hopland, ansvarlig boligsjef for Opsahl Bolig. Hvilke hus har fått ny eier i 2021, hva var spesielt med husene vi har bygget, og hva skal vi bygge i 2022?

Les mer