SOLGT

Holtveien 33

Nøkkelinfo

 • Prisantydning fra
  Primærrom (P-rom)
  Eierform
 • Bruttoareal (BTA)
  Boligtype
 • Antall enheter
  Bruksareal (BRA)
Holtveien 33

Stor klassisk villa på Bekkelagshøgda med flere romslige rom

Velkommen til en innholdsrik villa i idylliske Holtveien. Her får du nyoppført dobbelgarasje, balkong, veranda, hage og flere romslige rom i et svært barnevennlig og rolig område. Takhøyden er på ca. 270cm i boligetasjene og det er flere gode innrednings- og bruksmuligheter. Fra boligen er det kort gangavstand til populære Holtet, Kastellet skole og Sørli Trikkeholdeplass. 

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 260 kvm, Bruksareal: 329 kvm, Bruttoareal: 364 kvm

 

1.Etasje:
Bta: 117 kvm. Bra: 105 kvm. P-rom: 105 kvm.
P-rom: Stue, Spisestue, kjøkken, soverom, bad, trapperom, vindfang.
Ingen sekundærrom.

 

2.Etasje:
Bta: 114 kvm. Bra: 103 kvm. P-rom: 103 kvm.
Primærrom: Stue/soverom, omkledningsrom/kontor, gang, 2 bad, 3 soverom.
Ingen sekundærrom.

 

Loft:

Bra: 33 kvm. S-rom: 33 kvm. Gulvareal ca 95 kvm.
Lagringsloft/boder. Ingen primærrom.

 

Kjeller:

Vaskerom, 3 ganger, kjellerstue, 8 boder.
Bta: 98 Bra: 88 p.rom: 52 s-rom
Primærrom: Kjellerstue og vaskerom.
Sekundærrom: Boder og ganger.

 

 

Tomtetype/areal

Sameiet har tomt på 1.653 kvm. Hvorav tilsammen 668,5 er seksjonert til denne boligen.

 

Standard

Stor og klassisk villa med store luftig rom med takhøyder på rundt 2,7 meter i boligetasjene. Huset har en planløsning med flere romstørrelser noe som gir flere bruks- og innredningsmuligheter. I tillegg har selger gjort flere viktige bygningsmessige påkostninger som drenering, skifte av vann- og avløp til fra huset til gaten, nytt avløp til kjøkken og bad i andre etasje samt oppsetting av ny dobbeltgarasje. Forrige eier skiftet kledning og nåværende eier malte hele huset utvendig i høst. Så her har en et godt utgangspunkt for videre oppussing og rehabilitering.

 

1.etg:

Stuen er på ca 40 m2 og oppleves som raus og luftig. Tilknyttet stuen har en en flott rom som egner seg fint til bibliotek, kontor, tv-stue eller lekerom.

Fra stuen er det utgang til vestvendt veranda på ca 13 m2 med trapp ned til hagen. Hele etasjen er på 105 kvm og har varierte romstørrelser. Nytt, pent kjøkken fra Stjernekjøkken med integrerte komfyr, nedfelt platetopp og integrert kombikjøleskap. På kjøkkenet er det god plass til spisebord med plass til hele familien. Stjernekjøkken levere kjøkken av høy kvalitet og hvis en ønsker å gjøre endringer på kjøkkenet kan nåværende innredning fint kombineres med andre løsninger, fronter og design. Se gjerne www.stjernekjokken.no for mer informasjon.

Som en egen liten "fløy" mot nord har en ett flislagt dusjbad og ett soverom. Perfekt for overnattingsgjester eller til hjemmekontoret.

Takhøyde i etasjen er ca. 272 cm.

 

2.etg:

Andreetasje i huset er den mer private delen. Her finner en flere gode rom som gir flere bruksmuligheter. Her kan en ha opptil fire soverom, eventuelt tre soverom og loftsstue. Det største rommet har et tilstøtende rom som eksempelvis kan benyttes til garderobe eller en-suite bad/wc for et soverom eller som kontor i forbindelse med en loftsstue. Ellers har etasjen to baderom hvorav det ene er nytt i 2020. Takhøyde i etasjen er ca. 267 cm.

 

Kjeller:

Romslig kjeller med kjellerstue og vaskerom med flislagt gulv. I tillegg finner en praktiske boder, skoskap bryggerhus og brensel/vedkjeller. Det er her plassert en brenseltank.

 

Loft:

Via egen trappeoppgang fra andre etasje finner en det store lagringsloftet.

 

Garasje:

Nyoppført garasje med plass til to biler og elektrisk portåpner.

 

Beliggenhet

Beliggende midt i Holtveien med kort gangavstand til Holtet, Kastellet skole og Sørli Trikkeholdeplass. Svært barnevennlig og rolig boligområde.

 

UTDANNING
Bor du i Holtveien har du Holtet og Kongshavn videregående skole innen kort rekkevidde. Barna sokner til populære Kastellet skole med klassetrinn 1-10 som ligger noen minutters gange fra husene. Videre finner vi Steinerskolen på Nordstrand, og flere barnehager like i nærheten.

 

IDRETT
Bekkelaget og Nordstrand er kjent for et bredt og godt idrettstilbud, både for barn og voksne, med flere idrettslag som blant annet Bækkelaget, KFUM og Nordstrand IF. Bækkelagshallen er rett ved, og innen gangavstand finner du Sportsplassen, Nordstrand idrettsplass, Ekeberg idrettshall, flere tennisanlegg, svømmehall og ridesenter. Nye Nordstrandhallen rommer håndball- og fotballbaner og har plass til 3000 tilskuere. Du finner også flere treningssentre og lysløyper i nærområdet.

 

FRITID OG REKREASJON
Brannfjell ligger rett i nærheten og er et av de første skogsområdene i hovedstaden som blir bart på vårparten. Det er stier over hele åsen, alt fra brede lysløyper til trange skogstier og svabergpartier. Ekebergsletta og Skulpturparken på Ekeberg gir også gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter.

Ballsletta er et yndet turmål med aktiviteter som Ridesenter, Minigolf og diverse andre muligheter for barna. Sommerstid frister fjorden med deilige badeplasser. Nordstrand bad og Sydstranda på Ulvøya er lokale strender, mens du litt lengre ned har Katten, Fiskvollbukta, Hvervenbukta og Ingierstrand som perler på en snor. Østmarka begynner der Nordstrandveien slutter, dit er det kun en liten kjøretur med bil.

 

HANDEL OG SHOPPING
Dagligvarehandelen kan gjøres på Holtet der du finner flere forretninger og servicetilbud med Åpent Bakeri/Lofthus Samvirke og velrennomerte Jacob's. På Holtet finner du også søndagsåpen Jokerbutikk i Marienlundveien. Ved Kastellet finner du Spar og på Sæter har du nyetablerte Sæter torg med serveringssteder, flere forretninger og gode matbutikker.

Det er kort vei til Lambertseter senter som huser 80 butikker, Vinmonopolet, Deichmanske bibliotek og Symra kino. Sæter og Manglerud har ellers et spennende utvalg av servicetilbud. Oslo sentrum når du på ca. 16 minutter med trikken.

 

KOLLEKTIVTILBUD
Kollektivtilbudet i området er utmerket, via buss, trikk og T-bane.

Nærmeste trikkeholdeplass er Sørli med hyppige avganger og ca. 16 minutters reisetid til sentrum. Nærmeste T-bane er Karlsrud og Brattlikollen.

 

 

Bygningen

Enebolig over to hovedetasjer og kjeller. I tillegg er det bygget en dobbelgarasje. Eneboligen er organisert i et sameie bestående av til sammen tre seksjoner.

Bygningen er fra 1930 og skal derfor svare til de krav som gjaldt da byggesøknad ble innvilget.

Boligen fremstår med nyoppussede flater og nytt bad og kjøkken og forøvrig med normal bruksslitasje.

Se forøvrig mer utfyllende punkter om tilstand lenger bak i rapporten. Det anbefales kjøpere å gjøre egne undersøkelser (undersøkelsesplikt) før kjøpet. Det foreligger ikke informasjon om eventuelle radonmålinger.

 

Byggemåte

Grunnmur i betong i underetasjen. Utvendig er grunnmuren kledd med skifer.

Ny drenering fra 2019. Synlig knotteplast, klemlist og utvendig isolasjon. Ny drenering fra 2019. Synlig knotteplast, klemlist og utvendig isolasjon.

Yttervegger i bindingsverk med utvendig malt panel. Det er opplyst at ytterveggene er etterisolert av forrige eier. Det er ikke kjent når dette ble utført.

Nåværende eier har malt huset utvendig i 2019.

Skråtak i trekonstruksjoner. Undertak i rupanel. Tekket med betongtakstein. Buet platekledd tak på vindfanget. Alder på taktekking er ikke kjent.

Uisolert garasje med ringmur i lettklinker og bindingsverkvegger med malt panel. Støpt plate på lastbærende isolasjon. Taket er tekket med takstein i betong. Dobbel kjøreport med fjernbetjening. Maks kjørehøyde er ca. 207 cm. Garasjen er bygget i 2019.

Panelen er grunnet (ikke malt). Det anbefales kjøper å male garasjen ved anledning.

Det er i forbindelse med salget innhentet en tilstandrapport utført av sertifisert takstmann Erik Øyum. Rapporten ligger vedlagt salgsoppgaven.

 

 

Utdrag fra tilstandrapport:

 

Grunnmur og fundamenter:

Støpt plate. Tilfeldig punktsøk med fuktindikator er utført. Noen mindre stedvise utslag på fuktindikator. Tg2.

Det er utslag på fukt på den nederste delen av veggen med avtagende utslag lenger opp på veggen. Det er synlig misfarging enkelte steder på den nederste delen av grunnmuren i boder på gatesiden. Tg2.

 

Vinduer:

Kjeller: Knuste glass i et vindu på vaskerommet. Sprekk i ytterste glasset på det andre vinduet på vaskerommet. Manglende glass i den ytterste rammen i vedboden. Sprekk i glass i boden vegg i vegg med vedboden. Gitt tg2

 

1. og 2. etg.: Isolerglass i trerammer med sidehengsling. Ukjent produksjonsår. Det antas at vinduene er byttet samtidig med at ytterveggene ble etterisolert.

 

Innvendige dører: Eldre innerdører unntatt til bad i andre etasje. Skyvedøren i kjeller er treg. I dobbeldøren i stuen går ikke låsepin i anslag i terskel.

Innerdører er gitt tg 2 på grunn av alder og slitasje.

 

Tak/pipe:

Fuktmerker på nedsiden av den ene pipen. Fuktsøk gir ikke utslag. Dette kan skyldes at skaden er gammel og at årsaken er utbedret.

Ytterligere undersøkelser anbefales. Tg2.

 

Balkonger/Terrasser:

1. etg.: Fuger på skiferflis er utskrapet. Sprukket glass i den ene kortveggen. Enkelte løse skiferfliser.

2. etg.: Sinktekkingen er gammel og har kort gjenværende levetid.

Tg2.

Vinylgulv i kjeller er oppsprukket. Tg2.

De små baderommene på hver etasje er gitt tg2 på bakgrunn av alder. Badekar er ikke ventilert.

Manglende røykvarslere og slukkerutstyr. Tg2.

Det elektriske anlegget er ikke vurdert i den vedlagte tilstandsrapporten da dette krever spesiell kompetanse og autorisasjon.

Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter. Forskriftsmessig kursoversikt. 25 kurser. Hovedsikring på 63 A.

 

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og/eller varmekabler. Kombiovn og en klassisk støpejernsovn i stuen. Det gjøres oppmerkesom på at det ikke lenger er tillatt å fyre med fossilt brensel. Oljetank i kjeller samt parafinbrenner i stuen anbefales derfor å fjernes. Det er to piper i boligen.

Der det ikke er montert varmekilder på visning vil det heller ikke medfølge boligen.

 

Parkering / Garasje

Nyoppført dobbelgarasje.

 

Beskrivelse av tomt/hage

Flat og solrik hagedel hovedsakelig på sydsiden av boligen. Ved inngangsiden har signlet gårdsplass. Felles gruset/singlet kjørevei til garasjen og til nedenforliggende hus.

Selger, Opsahl Bolig As, skal legge ferdigplen der det i dag er lagt matjord. I tillegg settes det opp hekk mot husene i forkant av denne boligen når sesongen/været tillater det.

 

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

 

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

 

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei. Tilkoblet offentlig vann- og avløp med private stikkledninger til boligen.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det forligger ekspedisjonsdokument påtegnet ferdigattest 03.12.1930.

Rom i kjeller som i dag fremstår og har vært brukt som kjellerstue er i byggemeldte tegninger antegnet som rullerom og disponibelt rom og er ikke godkjent som rom til varig opphold. Kjøper overtar arealet som det er.

Det er pr 28.01.20 ikke innsendt ferdigmelding på garasjen. Men det er gitt rammetillatelse og igangsettelsestillatelse til oppføringen av denne. Selger besørger

 

Boligen er omsøkt og gitt ramme- og igangsettelsestillatelse for omgjøring fra tomannsbolig til enebolig. Det er pr. 28.01.20 ikke innsendt ferdigmelding. Hvis det ikke foreligger ved overtagelse pliker selger å besørge ferdigmelding. Kjøper kan ikke opptre til hinder for dette.

 

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 3 742 732,- pr 31.12.19

Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 13 473 835,- pr 31.12.19

 

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til boligformål/byggeområde for boliger s-4220 (småhusplanene) datert 15.03.06.

 

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

 

 

Beskrivelse av sameiet

Boligen er en del av et sameie med tre eneboliger. Hver husstand opptrer og behandles som egen enhet. Ved oppgraderinger på fellesareal eller felles infrastruktur fordeles dette etter avtale eller andel/sameiebrøk.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

 

Faste, løpende kostnader

Sameiet har ikke avtalt felleskostnader. Hver husstand besørger egne kostander til kommunale avgifter, forsikring m.m.

Andre faste utgifter:

Selger har ikke bebodd boligen i sin eiertid og har derfor ikke noe kjenskap til strømforbruk.

Kommunale avgifter: Det er ikke innhentet kostnadsoverslag på ovennevnte. Kommunale avgifter ligger historisk i størrelse omfang +/- kr 20 000,-

Øvrige kostnader må kjøper undersøke selv.

Forsikring i , kr ,- (polisenummer )

Andre utgifter:

Eiendomsskatt: Det ble utskrevet 13.511,- i eiendomsskatt for 2019. Det gjøres oppmerksom på at eiendommen siden det har blitt seksjonert og at det derfor kan bli fastsatt nytt grunnlag for 2020. Bunnfradraget for beregning av eiendomskatt for 2020 reduseres til 4.000.000,-.

 

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

 

Andel fellesgjeld / formue

Sameiet har ingen løpende gjeld eller formue.

 

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

 

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.