PRIS FRA: 14.250.000,-
VISNING Kontakt megler

Granstuveien 12

Nøkkelinfo

  • Prisantydning fra
    Primærrom (P-rom)
  • Prisantydning til
    Boligtype
  • Antall enheter
    Bruksareal (BRA)
Granstuveien 12

To moderne, energivennlige eneboliger på Bekkelagshøgda

Granstuveien 12 består av to prosjekterte moderne eneboliger med familievennlig planløsning og meget god standard. Bolig A blir på ca. 208 kvm BRA, får veranda, balkong og takterrasse på ca. 42 kvm. Boligen får en velfungerende stue/kjøkken løsning, "kjellerstue", tre bad, eget vaskerom, separat wc, kontor og tre soverom - bare for å nevne noe. Det blir vannbåren gulvvarme med bergvarmepumpe og parkering i carport med plass til to biler. Bolig B blir på ca. 228 kvm BRA og får koselig markterrasse vendt mot et hyggelig grøntområde, perfekt for barn og voksne. Boligen får stue/kjøkken med utgang til grøntområdet, "kjellerstue", tre bad, eget vaskerom, separat wc og fire soverom. Det blir vannbåren gulvvarme med bergvarmepumpe og parkering i carport med plass for to biler.

Kontakt eiendomsmegler Anders H. Thoresen på tlf 934 59 150 eller anders@privatmegleren.no for å avtale visning.

 

Boligene vil blant annet inneholde/få delikate fargekombinasjoner, utstrakt bruk av gulvvarme, sentralstøvsuger, trinnlydsplater, downlights, enstavs parkett og balansert ventilasjonsanlegg. Sistnevnte bidrar også til et sunnere innemiljø.

 

Bolig Soverom P-rom BRA Totalpris
Hus A 3 148kvm 208kvm 14.888.870,-
Hus B 4 186kvm 228km 14.388.870,-

 

Kort fortalt

- To prosjekterte tidsriktige eneboliger.

- Parkering i carport med plass til to biler.

- Hus A får blant annet takterrasse.

- Hus B får koselig markterrasse og fin hagedel.

- Entré med flislagt gulv.

- Valg av kjøkken fra kjent leverandør.

- Stue med spiseplass.

- "Kjellerstue" med utvendig adkomst.

- Tre bad og et toalettrom.

- Eget vaskerom/bod.

- Hus A får kontor og tre soverom.

- Hus B får fire soverom.

- Gode bod-/lagringsløsninger.

- Balansert ventilasjonsanlegg.

- Bergvarme.

- Utstrakt bruk av gulvvarme.

- Boligen er i forskriftsmessig stand med mange års reklamasjonsfrist.

- Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger.

- Innflyttingsklar uten oppusning.

- Lite vedlikeholdskostnader i nærmeste fremtid.

 

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Bekkelaget er et område i bydel Nordstrand i Oslo preget av villabebyggelse. Bekkelaget inklusive Bekkelagshøgda strekker seg fra Bunnefjorden i vest til Brattlikollen i øst, fra Kongshavn og Ekebergskråningen i nord til Kastellet i sør. På det egentlige Bekkelaget (nedre Bekkelaget) startet utbyggingen for fullt allerede på 1800-tallet. Bekkelagshøgda (øvre Bekkelaget) ble i hovedsak utbygd etter at Ekebergbanen ble lagt gjennom området i 1917.

 

Området er i dag et oversiktlig og hyggelig boligområde. Det er et rikt utvalg av tilbud rettet mot områdets beboere både innenfor kultur og idrett, samt de fleste nødvendige servicetilbudene hverdagen ønsker.

 

Det er store friområder på Ekeberg, Brannfjell og i Østmarka med flotte turmuligheter sommer som vinter. Her har man flotte tur- og friluftsområder på Brannfjell med lysløyper, populære Ekebergsletta og Ekebergskogen med bl.a. Ekeberg Skogpark. Det er også kort vei til sjøen med populære badestrender og småbåthavn. Området har ellers kort vei til lekeplass, fotballbane, skiløyper, idrettshall, tennisanlegg, ridesenter, treningssenter, kino og bibliotek m.m.

 

For hyggelige søndagsturer anbefales nevnte områder samt turmuligheter ved Nøkklevann, Østensjøvannet med et rikt fugleliv med over 200 ulike fuglearter og Ekebergparken.

 

Shopping

Granstuveien 12 har nærhet til et godt utvalg av daglige servicetilbud. Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi, REMA 1000 på Karlsrud, Lambertseter Senter eller Joker og Jacobs som ligger på Holtet. Alt ligger i gangavstand fra eiendommen. REMA 1000 på Karlsrud er en av de største REMA butikkene i Norge og matvarebutikken Jacobs er en delikatesseforretning med et rikt utvalg av ferskvarer og dagligvarer. I nærområdet finner man et svært godt tilbud, blant annet matbutikker, treningssenter, helsetilbud, apotek, vinmonopol, post, mote, parfymeri, interiør, jernvare, elektrisk, blomsterhandel, kafé, restaurant etc. Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.

 

Kollektivtilbud

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via trikk, buss og t-bane, alle i gang avstand fra boligen. Nærmeste t-bane finnes på Karlsrud, bussholdeplass i Raschs vei ligger et stein kast fra boligen, mens trikkeholdeplassen finner du på Holtet. For nærmere informasjon om offentlig kommunikasjon se www.ruter.no.

 

Skole og barnehage

Eiendommen har gangavstand til Bekkelaget barneskole med AKS. Bekkelaget skole er en av de eldste skolene i Oslo og et svært ettertraktet skole. Skolen ble bygget på tomt fradelt Bernhus gård i 1859 og fikk først navnet Bergenhus skole og fra 1871, Bernhus skole. I 1904 fikk skolen et nybygg, tegnet av Harald Bødtker og endret navn til Bekkelaget skole.

 

For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Brannfjell ungdomsskole. Skolen ble bygget som ungdomsskole i forbindelse med overgangen til 9-årig grunnskole i Oslo, og sto ferdig i 1972. Skolen tar primært inn elever fra barneskolene Ekeberg, Bekkelaget og Nedre Bekkelaget.

 

Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Bygninger

Det vil bygges to moderne eneboliger med hver sin carport. Eksisterende bygg vil rives. Området består i all hovedsak av villabebyggelse.

 

Arealer og fordeling per etasje

Hus A: BTA 298 / BRA 208 / P-ROM 149 / S-ROM 59 kvm fordelt på:

Underetasje: BTA 92 / BRA 82 / P-ROM 32 / S-ROM 50 kvm

1. Etasje: BTA 103  / BRA 49 / P-ROM 46 / S-ROM 3 kvm

2. Etasje: BTA 103  / BRA 77 / P-ROM 71 / S-ROM 6 kvm

S-ROM utgjør bod i 1. etasje og boder og "kjellerstue" i underetasje.

BTA inneholder carport på ca 36 kvm, men er ikke tatt med i BRA beregning.

Annet: Takterrasse på ca. 42 kvm.

 

Hus B:  BTA 297 / BRA 228 / P-ROM 186 / S-ROM 42 kvm fordelt på:

Underetasje: BTA 99 / BRA 86 / P-ROM 53 / S-ROM 33 kvm

1. Etasje: BTA 99 / BRA 53 / P-ROM 44 / S-ROM 9 kvm

2. Etasje: BTA 99  / BRA 89 / P-ROM 89 / S-ROM 0 kvm

S-ROM utgjør bod i 1. etasje og boder og "kjellerstue" i underetasje.

BTA inneholder carport på ca 36 kvm, men er ikke tatt med i BRA beregning.

 

Det gjøres oppmerksom på at vaskerom/tekniskrom er medtatt i P-ROM beregningen.

 

Innhold

Hus A

U. etasje: Gang, "kjellerstue", bad, vaskerom/tekniskrom og bod.

1. etasje: Entré/hall, bad, kontor og to stk. soverom.

2. etasje: Kjøkken/stue med utvendig trapp til takterrasse, bad, wc-rom og soverom med fransk balkong.

Annet: Takterrasse på ca 42 kvm og carport til to biler.

Hus B

U. etasje: Gang, "kjellerstue", bad, vaskerom/tekniskrom og boder.

1. etasje: Entré, gang, bad, bod og tre stk. soverom.

2. etasje: Kjøkken/stue med utgang til hage, wc-rom og soverom med eget bad.

Annet: Carport til to biler.

 

*I underetasjen er det gitt betegnelse "kjellerstue" på den største boden. Beskrivelsen fremkommer på rammetegninger. Det gjøres særskilt oppmerksom at denne ikke oppfyller krav til varigopphold ihht dagens regelverk pga lys- og utsiktskrav og er således ikke medregnet i P-ROM.

 

Standard

Entré

Entreen vil gi et godt førsteinntrykk og en aldri så liten forsmak på den gjennomførte standarden som vil prege bolig A og B. Entreen får gulvfliser type Kaleido i 60 x 60 cm format, levert fra Bergersen flis eller annen anerkjent leverandør. Det blir fritt valg fra seriens farger eller tilsvarende flis. Veggene blir sparklet, grunnet og får to strøk maling i farge hvit lin (1902-Y42R - en varm og grålig farge med klare røde undertoner). Himling sparkles, grunnes og males to strøk i hvit (eggehvit).

 

Innvendige trapper leveres i henhold til tegning for alle etasjer. Det blir tretrapp i grunnet, hvit utførelse med trespiler. Innvendige dører leveres av Swedoor. Dørene er i massiv hvit utførelse type Unique 01L med blanke/matte håndtak/vridere. Karmene får dempelist. Forøvrig blir det innvendige skillevegger i tradisjonelt bindingsverk med isolasjon og gipsplatekledning.

 

Stue

Bolig A får stue med åpen kjøkkenløsning og skyvedør til terrasse. Bolig B får stue med åpen kjøkkenløsning og skyvedør til markterrasse. Begge herlige allrom hvor vindusflatene vil sende dagslyset inn fra flere retninger. Det blir god plass til både sofagruppe og langbord, hvilket vil gjøre hele sonen til et naturlig samlingspunkt for familie og venner.

 

Stuene får enstavs hvitpigmentert eikeparkett. Veggene sparkles, grunnes og males i to strøk med farge Jade 6315 - en pastelldrøm av en blågrønn tone, perfekt støvet og diskret. Himling sparkles, grunnes og males to strøk i hvit.

 

Kjøkken

Kjøkkeninnredningen leveres av Sigdal, Mobalpa eller annen anerkjent leverandør. Innredningen inngår i leveranse med bad og garderobe til en samlet verdi pålydende kr 150 000,- inkl. mva., frakt og monteringskostnader (hvitevarer er ikke medtatt). Det monteres opplegg for oppvaskmaskin i kjøkkenbenk.

Kjellerstue*(*-se innhold)

Begge boligene får en romslig kjellerstue med god plass til sofa og tv-løsning. Dette vil gi ytterligere spillerom for alle i familien. Dessuten får rommene direkte utvendig adkomst via trapp ned fra hage/gårdsplass, dermed legges alt til rette for egen ungdomsavdeling. Stuene får enstavs, hvitpigmentert eikeparkett. Vegger sparkles, grunnes og males to strøk i farge hvit lin. Himling sparkles, grunnes og males to strøk i hvitt.

 

Bad/wc/vaskerom

Boligene får tre bad, et wc-rom og vaskerom/bod. Badene får gulvfliser type Sap Kaleido fra Bergersen flis. Det blir fritt valg fra seriens farger eller tilsvarende flis. Veggfliser er hvite, levert  av Villeroy & Boch. Det blir elektrisk varme i gulvet og hvit himling.

 

Baderomsinnredningen er fra leverandørens vareutvalg og inngår i leveranse med kjøkken og garderobe(dusjvegger er ikke inkludert). Ellers blir det vegghengte toaletter, samt ett-greps blandebatterier til servanter og dusj i type Oras Oramix eller tilsvarende.

 

Vaskerom/tekniskrom

Vaskerom/teknsikrom får gulvfliser fra Bergersen flis. Veggene sparkles, grunnes og får to strøk maling i farge hvit lin. Himling males i hvit farge. Det leveres lysarmatur og opplegg til vaskemaskin.

 

Soverom og garderobe

Bolig A får tre soverom som fordeles med to i første og ett i andre etasje. I tillegg blir det kontor i første etasje. Ett av soverommene i første og kontoret får skyvedør til veranda med trapp til hage/gårdsplass. Soverommene og kontoret får enstavs, hvitpigmentert eikeparkett. Veggene males i fargen hvit lin. Forøvrig blir det en romslig lagringsbod i underetasjen.

 

Bolig B får fire soverom som fordeles med tre i første og ett i andre etasje. Soverommene får enstavs, hvitpigmentert eikeparkett. Vegger males i hvit lin , mens himling males hvit. Boligen får dessuten to romslige lagringsboder i underetasjen, og en mindre bod i første etasjen.

 

Når det gjelder garderobeskap og innredning inngår dette i leveranse til kjøkken og bad med en samlet verdi pålydende kr 150 000,- inkl. mva., frakt og monteringskostnader.

 

Tilvalg

Erfaringsmessig vet vi at de fleste ønsker å sette sitt personlige preg på boligen. Avhengig av hvor langt selger har kommet i byggeprosessen har du mulighet til dette gjennom en rekke tilvalg. Det vil utarbeides tilvalgslister for boligene som vil inneholde mulighet for oppgradering/utvidelse av sanitæranlegg, elpunkter og endrede valg av overflatematerialer. Ta gjerne kontakt med megler for en hyggelig prat og ytterligere informasjon.

Utstyr

Boligene får balansert ventilasjonsanlegg med god gjenvinningseffekt. Det blir avtrekk i våtrom og kjøkken, samt avtrekk i alle oppholdsrom iht. plantegning. Ventilasjonsanlegget plasseres iht. tekniske forhold og detaljprosjektering. Rørføringer må stedvis påregnes innkasset, og det vil også bli vertikale sjakter som ikke vises på tegning.

 

Det leveres 200 liters bereder for varmtvann og nødvendige fordelerskap. Det leveres også en utekran med kaldt- og varmtvannstilkobling. Forøvrig monteres det sentralstøvsuger i boligene med ett uttak per etasje. Slangesett inkluderes.

 

Det elektriske anlegget blir utført av autorisert installatør og leveres i henhold til NEK400:2014. Anlegget leveres som skjult anlegg, men noen synlige føringer kan forekomme. Det vil bli utarbeidet elektrotegning som viser standardplassering av punkter i boligen, og alle stikkontakter leveres med jording og barnesikring.

 

Elektromateriell leveres i hvit utførelse som standard, og det leveres 10 downlights fritt plassert. Resterende rom får ett takpunkt klargjort for lampe. Lampe leveres ikke. Det blir montert en utelampe ved inngangsdør, terrasse i første etasje og ved ev. utgangsdør i kjeller. Det leveres lysarmatur på bod/vaskerom/teknisk rom i underetasjen.

 

Flere punkter, kurser, tv/datauttak, design og belysing kan leveres som tilvalg. Det legges trekkerør for kabler til tv, bredbånd og telefon. Kjøper må selv besørge bestilling/tilknytning av tlf/data og teleløsning. Ellers leveres det ringeanlegg til hovedinngangsdør, samt brann- og røykvarslere i henhold til gjeldende forskrift for bolig.

 

Oppvarming

Boligene leveres med berg/vann varmepumpe med vannbåren gulvvarme i to etasjer. Unntak er badene som leveres med elektrisk varmekabel. Vannbåren gulvvarme kan leveres i siste etasje som tilvalg. Det tas forbehold om at brønnboring lar seg gjennomføre på eiendommen. Alternativt leveres luft/vann med utedel.

 

Rom med vannbåren gulvvarme utstyres med romtermostat/regulator på egen kurs/sløyfe. Øvrige rom uten varmekabler leveres med termostatstyrte panelovner der dette er påkrevd. Dessuten kan pipe og peis utføres som tilvalg.

 

Parkering / Garasje

Bolig A og B får parkering i carport med støpt dekke. Øvrig parkering i gate etter områdets gjeldende bestemmelser.

 

 

Beskrivelse av tomt/hage

Bolig A får skyvedør fra både soverom og kontor i første etasje til overbygget veranda. Verandaen får trapp ned til hage/gårdsplass. Fra kjøkken/stue i andre etasje blir det skyvedør til overbygget balkong. Dessuten får boligen en takterrasse på ca. 42 kvm med vidstrakt utsikt og optimale solforhold. Uteplassene sikres med stolpefritt glassrekkverk.

 

Bolig B får skyvedør fra kjøkken/stue til en koselig markterrasse. Uteplassen ligger skjermet, vendt mot et skogkledd parti. Både A og B får utvendig adkomst til kjellerstue via trapp ned på siden av boligen.

 

Eiendommen leveres maskinplanert med stedlige masser, matjord og ferdigplen. Det som på situasjonskartet er vist som vei- og gangarealer leveres med herregårdssingel, og eksisterende trær og busker i tomtens ytterkant forsøkes beholdt. Det anlegges ikke ny beplantning, se utomhusplan for ytterligere detaljer. Utvendig trapp i betong leveres grovstøpt og med rekkverk.

 

Utvendig kledning leveres grunnet med mellomstrøk, og med stående dobbeltfalset panel i fargene 0683 Sotgrå (en dempet sort tone) og S7500-N Aske (peppergrå). Spiler i carport leveres i farge 0683 Sotgrå. Det anbefales å male boligens utvendige kledning innen 1 år etter overtakelse.

 

Takrenner, nedløpsrør og øvrige beslag leveres i overflatebehandlet/plastbelagt stål i farge RAL 7016 (antrasittgrå). Trevinduer, balkongdører/skyvedører er fra Nordan, har trinnløs luftestilling og 3-lags lavenergiglass. Vinduer/balkongdører/skyvedører leveres med samme farge utvendig og innvendig, farge RAL 7016. Ytterdører leveres fra Swedoor, type Michigan i farge RAL 7016.

 

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

 

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

 

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Det fremgår av servituttene:

- Granstuveien og Jotunveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde 4,0m kjørebane. Eieren plikter i henhold til foran nevnte bestemmelser når Oslo kommune forlanger det, straks å opparbeide vei til og langs den side av tomta hvor den har sin atkomst, å legge hovedkloakk (spillvann), herunder i tilfelle også særskilt overvannslednings til og langs eller over tomta.

- Eieren plikter å sette opp gjerde etter bestemmelse i bygningslovens § 103.

- Gnr. 160 Bnr. 982 gir Gnr. 160 Bnr. 100 rett til å føre kloakkledning fra og vannledning til sin eiendom over Gnr. 160 Bnr. 982 samt adgang til nødvendig reparasjoner og ettersyn av ledninger samme sted når dette er påkrevd. For forvoldt skade og ulempe i den anledning kan det kreves erstatning etter skjønn.

- Vann- og kloakkvesenet har rett til når som helst å stenge og forsegle den felles hovedstoppekran og hvilken som helst av de for hver eiendom anbrakte utvendige hovedstoppekraner når det anses nødvendig eller ønskelig enten av tekniske grunner eller for å få gjeldende reglement og gitte pålegg respektert. Eierne av Gnr. 160 Bnr. 100 og 982 er solidarisk ansvarlig for reparasjon og vedlikehold av de ledninger som er felles.

 

1921/920280-1/105 BESTEMMELSE OM DELEFORBUD TINGLYST

07.01.1921

Bestemmelse om veg

Bestemmelse om kloakkledning

Med flere bestemmelser

 

1923/993221-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST

16.03.1923

Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse

av denne eiendom

 

1936/13225-1/105 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. TINGLYST

17.01.1936

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

 

1969/17980-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST

29.10.1969

Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse

av denne eiendom

 

1972/19557-1/105 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. TINGLYST

16.11.1972

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Dok. tgl. m/dbnr. 19557 - 19558

Gjelder denne registerenheten med flere

Vei / Vann / Avløp

Adkomst fra offentlig vei.

 

Vann og avløpstrasé prosjekteres av rørlegger og legges forskriftsmessig frem til nærmeste tilknytningspunkt for offentlig vann og avløp. Der terrenget eller dybde på kjeller vanskeliggjør tilstrekkelig selvfall mot hovedledning, må pumpe for vann og avløp påregnes. Utgifter til drift og vedlikehold av pumpeanlegg betales av eier av huset.

 

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Brukstillatelse skal som et minimum foreligge til overtagelse. Selger er ansvarlig for å fremskaffe ferdigattest så snart det kan la seg gjennomføre. Kjøper anbefales å bruke sin tilbakeholdsrett til ferdigattest foreligger.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Gjeldende regulering er S-4220, 15.03.2006, rev. 12.06.2013 og 17.3.2015. Kopi av reguleringskart med bestemmelser er vedlagt salgsoppgaven.

Utdrag fra reguleringsbestemmelser: Hensikten med reguleringsplanen er å legge til rette for en utvikling i planområdet med bebyggelse med småhuskarakter, og å opprettholde og styrke småhusområdenes kvaliteter. Planen skal ivareta områdenes estetiske, funksjonelle, kulturminnefaglige og miljømessige kvaliteter knyttet til eksisterende bebyggelse, landskap, vegetasjon og biologisk mangfold. Det tillates inntil 24 % bebygd areal (BYA) på den enkelte tomt. Gesimshøyde inntil 6,5 meter og mønehøyde inntil 9,0 meter. For bebyggelse med pulttak tillates høyeste gesims inntil 7,5 meter, laveste gesims inntil 6,5 meter. For bebyggelse med flate tak tillates gesimshøyde inntil 7,0 meter. Anlegg under bakken skal i hovedsak plasseres under bygningens fotavtrykk, og maksimalt utgjøre 30 % av tomtens areal. For mer informasjon se reguleringskart og bestemmelser som er vedlegg til prospekt.

Iht. planinnsyn er det følgende pågående byggesaker i nærheten pr. 12.03.2020:

- Granstuveien 12 B - Påbygg

- Jotunveien 3 - Tilbygg - Fasadeendring - Bruksendring - Riving av tilbygg

- Granstuveien 8 C - Påbygg

- Granstuveien 9 B - Tilbygg enebolig

- Granstuveien 2 A - Oppføring av garasje

- Granstuveien 4 B - Bruksendring av rom i underetasje fra bod til kjellerstue

- Jotunveien 5 A - Påbygg på enebolig

- Granstuveien 15 - Oppføring av 3 eneboliger

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting.

Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Sameiet har pr. i dag vedtekter. Budsjett, regnskap og eventuelle avgjørelse om betaling av fellesutgifter er opp til nye eiere å bli enige om. Sameiet vil bli bestående av to enheter.

Faste, løpende kostnader

Det er ikke lagt opp til fellesutgifter. Dette blir opp til de nye eiere å eventuelt etablere. Kjøper må påregne kostnader til:

- TV og internett.

- Privat strømforbruk.

- Kommunale avgifter.

- Forsikringer.

- Andre normale utgifter.

- Eiendomsskatt.

Det er ikke innhentet kostnadsoverslag på ovennevnte. Kommunale avgifter ligger historisk i størrelse omfang +/- kr 15 000,- pr. husstand. Øvrige kostnader må kjøper undersøke selv.

Andel fellesgjeld / formue

Ingen gjeld eller formue.

 

Oppgjør

Det forutsettes at kjøper innbetaler 10 % av kjøpesummen ved signering av kjøpekontrakt/innen fem virkedager etter kontraktsignering. Beløpet skal tjene som kjøpers sikkerhet etter busdtadoppføringsloven § 46 annet ledd, og kjøper vil ikke ha råderett over beløpet. Rentene på innbetalingen vil tilfalle kjøperen. Beløpet avregnes mot restkjøpesummen i forbindelse med overtagelse og innbetaling av kjøpers sluttoppgjør. Utbygger kan også stille forskuddsgaranti etter § 47 for innbetalingen, og beløpet kan da fritt disponeres av selgeren. Kjøper vil få skriftlig varsel dersom utbygger velger å stille § 47-garanti for innbetalingen.

Rest kjøpesum og omkostninger overføres før overtagelse. Utbygger tar forbehold om å kunne stille § 47-garanti også for sluttoppgjøret i perioden fra overtagelse til overskjøting.

 

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

 

Annen nyttig informasjon

Det gjøres oppmerksom på at illustrasjonsmateriell/prospekt og arkitekttegninger kan og vil avvike noe i forhold til virkelig utførelse, både utvendig og innvendig. Fargevalg på utvendig kledning i prospektet vil nødvendigvis ikke samsvare med farge på utvendig kledning som leveres til boligen. Tegninger og 3D bilder i prospektet er å anse som en illustrasjon og kan/vil avvike noe i forhold til den endelige utførelsen. Dette gjelder også angitt terreng, selger forbeholder seg retten til å prosjektere dette innenfor gitte godkjenninger fra kommunen.

 

Selger tar forbehold om en solgt bolig og utstedelse av igangsettingstillatelse, før byggestart av prosjektet. Selger varsler byggestart.

 

Dersom byggestart ikke er igangsatt innen 01.10.2020 kan kjøper kostnadsfritt trekke seg fra avtalen.

 

Eiendommen er under seksjonering og det tas forbehold om endelig godkjennelse og justeringer. Endelig grensejustering kan avvike noe.

 

Husets ytre grenser er gitt og er endelig. Arealer kan dog variere på grunn av tykkelser av isolasjon/rørgjennomføringer og lydvegger, dette gir ikke rett til prisavslag. Forbehold om mulige feil ved tegningsmaterialet og beskrivelse. Alle opplysninger i denne salgsoppgave er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, forutsatt at det ikke reduserer den generelle standard vesentlig. Det tas forbehold om mindre justering av størrelse av enhetene. Kjøper aksepterer uten prisjustering at utbygger har rett til å foreta slike endringer. Eksempler på slike endringer kan være innkassing av teknisk anlegg, i forbindelse med nye isoleringskrav, plassering og størrelse på trappegang etc., mindre endring av boligens areal eller liknende. Dersom den endelige godkjennelsen for tiltaket slik det er beskrevet ikke blir gitt kan utbygger velge å fratre avtalen uten videre. Kjøper vil i så tilfelle få tilbakebetalt ev. innbetalt forskudd. Arealer og planløsning kan i visse tilfeller måtte endres for å imøtekomme de endelige kravene fra kommunen.

 

Transport av kjøpekontrakt før overtagelse skal på forhånd aksepteres av utbygger og kan nektes på fritt grunnlag. Ved eventuell transport av kontrakt fra kjøpers side etter bud/aksept vil det påløpe administrasjonsgebyr på 100 000,-. Eventuell endring krever utbyggers samtykke.

 

Utomhusplanen i vedtektene er av en slik karakter at det ikke kan ansees som et kart, men en illustrasjonsskisse.

 

Kontraktsdokument vedlagt salgsoppgave forutsettes gjennomgått før bud gis. Selger tar forbehold om å foreta justeringer i kontrakten som følge av offentlige krav m.m.. Det forutsettes at skjøtet tinglyses i kjøpers navn, hvis interessent mot formodning ikke ønsker tinglysning av skjøte, må det tas forbehold om dette i midlertidig kjøpsavtale/ bud. Dersom en klage fører frem hos Fylkesmannen, vil utbygger forbeholde seg retten til å omprosjektere boligene og partene vil da erklære seg fri fra alle rettigheter og forpliktelser under inngått kjøpsavtale (terminere). Kjøper vil da få tilbakebetalt forskudd sammen med opptjente renter. Ut over dette skal ingen av partene kunne reise krav om kostnadsdekning eller annet overfor den annen part.

 

Det forutsettes at kjøper setter seg inn i fullverdig salgsoppgave med vedlegg før bud inngis. Nettannonse er ikke å anse som fullverdig salgsoppgave.

 

Ikke inkludert i leveransen

Hvitevarer, panelovner der det ikke er krav, dusjvegger, møbler og ellers det som ovenfor ikke er medtatt. Det leveres ikke lamper utover det som er beskrevet under pkt. elektroinstallasjoner i leveransebeskrivelsen i vedlegg til salgsoppgaven.

Adgang til utleie (boligformål)

Det er ingen egen godkjent utleiedel i boligene.

Konsesjon / Odel

Ingen konsesjon / odel.

Planlagt overtagelse

Antatt byggetid er ca. 14-16 md. fra byggestart. Selger varsler byggestart når grunnarbeidene er i gang, forutsatt at en bolig er solgt og igangsettingstillatelse foreligger.

 

Selger skal med ca. 3 måneders varsel angi antatt periode for overtakelse innenfor et tidsintervall på ca. 30 dager. Perioden gjelder ikke som bindende og dagmulktsbelagt frist. Endelig tidspunkt for overtakelse (dato og klokkeslett) vil bli gitt med ca. 30 dagers varsel. Kopi av varselet sendes meglerforetaket. Dette tidspunktet vil være en dagmulktsbelagt frist i henhold til bustadoppføringslova.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

Budgiving

Boligene selges til prisantydning.        

 

Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.

Megler skal tilrettelegge for at ingen bud har kortere frist enn det som er å forvente, slik at megler har rimelig tid til å videreformidle og behandle bud. Alle bud skal i utgangspunktet stå innen normal arbeidstid. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med kjøpetilbud/budskjema.

 

Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.

Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

 

Opsahl Bolig

Opsahl Bolig er en kvalitetsleverandør, kjent for sitt fokus på solide bygg som er ment for å vare i generasjoner. Opsahl Bolig leverer hus de er stolte av, med praktiske og energieffektive løsninger tilpasset en moderne hverdag. Trivsel, høy kvalitet, ærlighet, respekt for kundene og godt faglig håndverk er kjennetegn som har fulgt bedriften i alle år.

 

Den faglige kompetansen er perfeksjonert gjennom 25 år, og de håndterer hele prosessen fra kjøp av tomt, til du står med nøkkelen i hånden. Husene er arkitekttegnet og bygges på stedet gjennom godt tradisjonelt håndverk. Opsahl Bolig leverer hus de er stolte av, med praktiske og energieffektive løsninger, tilpasset en moderne hverdag. Husene inkluderer mye av det man ønsker seg ekstra i en bolig. Det innebærer strenge krav til tetthet, stivhet, normer for overflater, isolasjonskrav, ventilasjon, våtrom og teknisk utførelse/kvalitet generelt. Boligen bygges med hensyn til å oppnå meget god energiutnyttelse.

Bilde av Anders Hartwig Thoresen

MEGLER

Anders Hartwig Thoresen

Privatmegleren - Partner/Eiendomsmegler MNEF

Telefon 934 59 150

Meld din interesse