Tilvalg ved boligkjøp

Det er mange valg man skal gjøre ved kjøp av ny bolig. Vi har snakket med Opsahl Boligs interiøransvarlig, Heidi Mjelva, som gir oss sine beste tips til tilvalg ved boligkjøp.

Bilde av Lene Larød

Lene Larød

Markedskoordinator

lene@aoe.no

- Vi i Opsahl Bolig er opptatt av å bygge gode og solide hjem til familier. Vi bygger boligene der hverdagsøyeblikkene oppleves og minner skapes, sier Heidi Mjelva. - Boligene våre kjennetegnes av høy kvalitet og godt faglig håndverk. Vi ønsker å levere hjem der folk trives og ønsker å være.

 

Med over 20 års erfaring er Opsahl Bolig både faglig sterke og gode på å tilpasse boligene med praktiske løsninger slik at de dekker kundens behov i ulike faser i livet. Kjøper du et hus eller leilighet fra Opsahl Bolig får du en bolig ment å vare i generasjoner. 

 

Prosessen

Opsahl Bolig håndterer hele prosessen fra å kjøpe tomt og utvikle nye boliger, til salg gjennom lokale og pålitelige eiendomsmeglere og overlevering av nøkler til boligens nye eier. - Ved å sitte på hele prosessen har vi kontroll i alle ledd og vet at vi leverer fra oss et kvalitetssikkert hjem, forteller Heidi Mjelva.

 

Mange valg ved kjøp av bolig

Når man kjøper prosjektert bolig fra Opsahl Bolig har man en enestående sjanse til å få det akkurat det hjemmet man drømmer om. Det er viktig å tenke gjennom familiens behov før man gjør tilvalgene. Funksjonalitet på kjøkken og i baderom er det viktigste å ta stilling til i en tilvalgsprosess. Det er rom som er kostbare og tidkrevende å endre i etterkant. Ifølge Prognosesenteret bytter nordmenn kjøkken i snitt hvert 20. år.

 

Heidi anbefaler å ta varige og tidløse valg. - Man kan alltids endre farger på veggene, men gulv, fliser, dører, lister og lignende er også noe som kan kreve litt mer å endre i ettertid. Tidsfristen for å gjøre tilvalg blir satt av entreprenør. Kommer man tidlig inn i prosessen har man bedre tid på å gjøre de viktige valgene.

Det er viktig for Opsahl Bolig å ta gode valg når det kommer til miljø og bærekraft. Opsahl Bolig er Miljøfyrtårn-sertifiserte og bestreber å gjøre de riktige valgene av standard produkter og leverandører.

Bærekraftige valg

- Det er viktig for Opsahl Bolig å ta gode valg når det kommer til miljø og bærekraft, sier Heidi. – Opsahl Bolig er Miljøfyrtårn-sertifiserte og bestreber å gjøre de riktige valgene av standard produkter og leverandører. Alle våre samarbeidspartnere kan tilby miljøvennlige produkter i tilvalgsprosessen, opplyser hun.

 

Bruk tiden godt

Bruk tiden mellom kontraktinngåelse og tilvalgsprosessen godt.  Her gir interiøransvarlig i Opsahl Bolig, Heidi Mjelva, tips om hvordan man kan forberede seg til tilvalgsprosessen:
 

 • Budsjett
  Sett et overordnet tak for hvor mye dere har mulighet til å bruke på tilvalg.
   
 • Behov
  Hvilke funksjoner trenger din familie- skriv ut plantegningene og planlegg rom for rom. Trenger vi dimmer på soverom? Skal minsten ha ekstra kontaktpunkter til gaming? Hvor vil vi ha skap? Trenger vi opplegg for hjemmekontor?
   
 • Orienter dere
  Gjør research på nett, magasiner og kataloger før tilvalgsprosessen og finn en felles oppfatning av hva dere liker og hvilken stil. Det gjør det enklere å ta valg i selve tilvalgsprosessen.
   
 • Planlegg helhetlig
  Bestem en fargepalett som harmonerer på forhånd. Det blir enklere å gjøre samsvarende valg og av erfaring ser vi at kunden blir mer fornøyd med utrykket.
   
 • Tenk tidløse og varige valg
  Å henge seg opp i trender og moter kan fort gjøre at man får et rotete inntrykk av interiøret/boligen. Trender kan lett gjenspeiles i møbler og tekstiler.
   

 

Tilvalg


Innendørs
Bad, kjøkken, planløsning, elektrisk, dører/lister, garderobe, peis, fliser, gulv/parkett, trapp og fargevalg på maling. Man kan endre det meste innvendig av produkter mot kostnad.


Utendørs
Man kan gjøre tilvalg på elektriske (spotter, utelys), doorman, dør og i noen tilfeller platting.

 

Ved signering av tilvalgsliste har man gjort et endelig valg. Tilvalgsfaktura fra entreprenør betales i forbindelse med oppgjøret til megler, via megler før overtagelse.

 

Forbrukerrådets sjekkliste for boligkjøp finner du her.

 

RELATERTE ARTIKLER

Takterrasse

Hvorfor kjøpe en helt ny bolig?

Å flytte inn i en splitter ny bolig er en helt egen følelse. I tillegg er det flere gode fordeler. Her redegjør vi for de viktigste grunnene til å velge nybygg.

Les mer

Gartnerboligen stue

Hvordan finne drømmeboligen?

Det å kjøpe en ny bolig er kanskje den største investeringen du kommer til å gjøre. Her får du noen tips på veien til å finne din drømmebolig.

Les mer

Soverom vardeveien

Prosessen ved kjøp av ny bolig

Kjøpsprosessen er nøye lagt opp slik at det skal være enkelt og oversiktlig for deg som skal kjøpe et nytt hjem fra Opsahl Bolig. Her får du en oversikt over hvordan prosessen foregår.

Les mer

Solcellepaneler

Fokus på solenergi

Solenergi er et stadig mer relevant tema. Vi ønsker å ta et ansvar når det kommer til miljø, derfor bygges flere av våre boligprosjekter med solcellepaneler på taket.

Les mer

Interiørtrender 2021 - nye farger fra Jotun

Interiørtrender 2021 - nye farger fra Jotun

Opsahl Boligs interiøransvarlig, Heidi Mjelva, viser frem våre favoritter fra Jotun Ladys nye farger og kommer med sine anbefalinger og tips til hvordan du kan benytte de nye fargene i ditt hjem.

Les mer

Høstsjekk av hus og hage

Vinteren står for døren og det er tid for å gjøre noen forberedelser hjemme. Tar du en runde og sjekker hus og hage nå er du godt forberedt på den fine, kalde tiden.

Les mer

Opsahlfondet ønsker å bidra til et litt bedre samfunn

Opsahl Gruppen og Opsahlfondet ønsker å bidra til et litt bedre samfunn., og støtte opp om lokale lag og foreninger gjennom Opsahlfondet.

Les mer

Innvendig solskjerming - interiørtrender 2021

Innvendig solskjerming er viktig for å skape et godt bomiljø. Vi har tatt en titt på de ulike trendene, og kommer her med tips til når du skal gå til innkjøp av solskjerming til ditt hjem.

Les mer

Interiør

Peis - interiørtrender 2021

For oss her i nord er det få ting som er bedre enn å fyre opp i peisen på en kald vinterdag. Det er noe beroligende med å se på flammene, og ildstedet gir en lun og god varme.

Les mer

Innred med grønne planter - interiørtrender 2021

I en årstid hvor vi tilbringer mye tid inne og hvor vi i tillegg er rammet av en pandemi som begrenser sosial omgang, kan planter gjøre underverker i hjemmet. Planter skaper liv og harmoni og det sies at vi blir mer konsentrerte og motiverte når vi omgir oss med grønne vekster. Naturen får oss til å føle oss bedre, og ved å hente naturen inn i boligen kan det føles stressreduserende og harmonisk.

Les mer

Jotun lady 1909 kalkoker

Interiørtrender 2022 – nye farger fra Jotun

Årets fargekart fra Jotun Lady er ute, og for en lekker samling av nydelige paletter. Fargetrendene oppsummerer vår interiørekspert med 3 ord...

Les mer

Året 2021

Vi har tatt en prat med Bårdar Hopland, ansvarlig boligsjef for Opsahl Bolig. Hvilke hus har fått ny eier i 2021, hva var spesielt med husene vi har bygget, og hva skal vi bygge i 2022?

Les mer