Interiørtrender 2021 - nye farger fra Jotun

Opsahl Boligs interiøransvarlig, Heidi Mjelva, viser frem våre favoritter fra Jotun Ladys nye farger og kommer med sine anbefalinger og tips til hvordan du kan benytte de nye fargene i ditt hjem.

Bilde av Elisabeth Juell

Elisabeth Juell

Ansvarlig Markedssjef

elisabeth@aoe.no

Bruk farger

- Det første rådet jeg kan gi, er rett og slett å bruke farger. Farger i hjemmet er en trend vi har sett lenge og det er tydelig at denne trenden fortsetter fremover, forteller Heidi. -De nye fargene til Jotun er delt opp i fire retninger. Tre av disse trendene går på farger mens den siste er duse farger. Felles for retningene er at det er typiske naturfarger som går igjen, sier Heidi. - Vi ser at mange av våre kjøpere velger jordfarger til sine nye boliger. Dette har vært en trend en stund, og de nye fargene til Jotun bygger videre på det som allerede er populært. Her tenker jeg på farger som gule, rustne, brune, oransje og grønntoner.

 

Heidi Mjelva er Opsahl Boligs interiøransvarlig

 

Mal vegg og lister i samme farge

En av de største interiørtrendene nå om dagen er den sømløse stilen. Denne kan du oppnå ved å bruke samme malingsfarge på flere flater. Eksempelvis å male samme farge på vegg, lister, dører og tak.

- Det gjør utrolig mye med et rom når vegger, lister og dører har samme farge, forteller Heidi som forklarer at rommet da virker både større og ryddigere.

- Uttrykket blir rent og sømløst. Trenden nå er å ha et ryddig uttrykk med så lite som mulig av ledninger og andre forstyrrelser. Dette gjør at det du velger å vise frem i hjemmet ditt, for eksempel et flott maleri, får mer fokus.

 

Bilde: Jotun. Her ser vi tydelig den sømløse stilen med tak, lister og vegger i samme farge. Hovedfargen er LADY Pure Color 12120 Desert Pink. Lister (i front) LADY Supreme Finish Matt 12118 Hummus, og veggen foran er malt med LADY Pure Color 12118 Hummus. Vinduskarm: LADY Supreme Finish Halvblank 12120 Desert Pink. Benk: LADY Supreme Finish Halvblank 20167 Welcoming Red, og tak: LADY Perfection 12120 Desert Pink

 

Sømløst i Kjelsåsveien og Kåres Vei

Vi har valgt den sømløse stilen på prosjekter som de fem eneboligene vi skal bygge i Kjelsåsveien 107B , samt boligene i Kåres vei 22C. På begge disse prosjektene har vi valgt å male blant annet vegger og lister i samme farge.

 

Bilde: Opsahl Bolig. I Kjelsåsveien 107B maler vi vegger og lister i samme farge (Hvit lin fra Jotun) for å få den sømløse stilen.

 

I Kåres vei 22C har vi valgt å male vegger, trapp og lister i samme farge. I tillegg har vi på to av rommene; loftsstua og WC malt taket i samme farge som veggen. Dette gir et fint og rent uttrykk til boligen.

Bilde: Flotte toner i Kåres vei 22C der vi har brukt fargen Hvit lin fra Jotun

 

Bilde: I to av rommene i Kåres vei 22C har vi malt vegger, list og tak i samme farge, som her på loftsstuen.

 

Tilvalgsmuligheter

Våre kjøpere står fritt til å velge hvilke farger de ønsker. Kjøper du en prosjektert bolig av Opsahl Bolig der det for eksempel ikke er planlagt å male lister, tak og vegg i samme farge, er det fullt mulig via tilvalg å velge den samme fargen på disse flatene. Heidi presiserer at det er viktig å tenke gjennom hvilket helhetlig uttrykk du ønsker ditt hjem skal gi. - Dersom du har en farget vegg blir kontrasten til hvite lister veldig sterk, sier hun.

 

Våre favoritter blant Jotuns nye farger:

Følgende av Jotuns nye farger er våre favoritter. Disse fargene skal være enkle å bruke, og fungerer med både varme og kalde farger.

 

 

  • Mørk sandstrand: Dette er en god basisfarge, og en typisk greige/beige farge. Fargen er varm, men har grått i seg, slik at den kan matche både varme og kalde farger.
  • Velvet: Dette er en lun og dempet, men tydelig varm gul tone. Denne fine fargen er gjenoppdaget fra tidligere fargekart. Den egner seg til å friske opp smårom som gang, toalett eller kontoret. Miks den gjerne med lyse varme toner eller kontraster som svart, hvitt og grått.
  • Natural clay: Dette er en typisk farge som passer godt som fondvegg når du vil ha en sterk farge på den ene veggen, i for eksempel gangen eller stua. Denne fargen går mer mot oransje og er en veldig fin kontrast til lyse/beige toner. Natural clay vil være veldig passende med tekstil- og møbeltrendene vi ser som kommer nå. Her tenker vi på trender som skinn og fløyel i tan- og camel-farge.
  • Desert Pink: Dette er en kul ferskentonet allroundfarge som passer med alle farger i trendbildet. Desert Pink er, som navnet tilsier, rosa med gylne undertoner. Uansett om man vil komplementere jordfarger, kjøre pastelltrenden eller spice opp den nøytrale trenden er dette en fin farge å bruke.

Les mer om Jotuns nye farger her.

Bilde: Jotun. Veggen i front har fargen LADY Pure Color 1276 Soft – og veggen bak; LADY Pure Color 12125 Impression. Taket er malt med LADY Perfection 0486 Silke, og dør, karm og gulvlister; LADY Supreme Finish Matt 1276 Soft

RELATERTE ARTIKLER

Takterrasse

Hvorfor kjøpe en helt ny bolig?

Å flytte inn i en splitter ny bolig er en helt egen følelse. I tillegg er det flere gode fordeler. Her redegjør vi for de viktigste grunnene til å velge nybygg.

Les mer

Gartnerboligen stue

Hvordan finne drømmeboligen?

Det å kjøpe en ny bolig er kanskje den største investeringen du kommer til å gjøre. Her får du noen tips på veien til å finne din drømmebolig.

Les mer

Soverom vardeveien

Prosessen ved kjøp av ny bolig

Kjøpsprosessen er nøye lagt opp slik at det skal være enkelt og oversiktlig for deg som skal kjøpe et nytt hjem fra Opsahl Bolig. Her får du en oversikt over hvordan prosessen foregår.

Les mer

Solcellepaneler

Fokus på solenergi

Solenergi er et stadig mer relevant tema. Vi ønsker å ta et ansvar når det kommer til miljø, derfor bygges flere av våre boligprosjekter med solcellepaneler på taket.

Les mer

Høstsjekk av hus og hage

Vinteren står for døren og det er tid for å gjøre noen forberedelser hjemme. Tar du en runde og sjekker hus og hage nå er du godt forberedt på den fine, kalde tiden.

Les mer

Opsahlfondet ønsker å bidra til et litt bedre samfunn

Opsahl Gruppen og Opsahlfondet ønsker å bidra til et litt bedre samfunn., og støtte opp om lokale lag og foreninger gjennom Opsahlfondet.

Les mer

Innvendig solskjerming - interiørtrender 2021

Innvendig solskjerming er viktig for å skape et godt bomiljø. Vi har tatt en titt på de ulike trendene, og kommer her med tips til når du skal gå til innkjøp av solskjerming til ditt hjem.

Les mer

Tilvalg ved boligkjøp

Det er mange valg man skal gjøre ved kjøp av ny bolig. Vi har snakket med Opsahl Boligs interiøransvarlig, Heidi Mjelva, som gir oss sine beste tips til tilvalg ved boligkjøp.

Les mer

Interiør

Peis - interiørtrender 2021

For oss her i nord er det få ting som er bedre enn å fyre opp i peisen på en kald vinterdag. Det er noe beroligende med å se på flammene, og ildstedet gir en lun og god varme.

Les mer

Innred med grønne planter - interiørtrender 2021

I en årstid hvor vi tilbringer mye tid inne og hvor vi i tillegg er rammet av en pandemi som begrenser sosial omgang, kan planter gjøre underverker i hjemmet. Planter skaper liv og harmoni og det sies at vi blir mer konsentrerte og motiverte når vi omgir oss med grønne vekster. Naturen får oss til å føle oss bedre, og ved å hente naturen inn i boligen kan det føles stressreduserende og harmonisk.

Les mer

Jotun lady 1909 kalkoker

Interiørtrender 2022 – nye farger fra Jotun

Årets fargekart fra Jotun Lady er ute, og for en lekker samling av nydelige paletter. Fargetrendene oppsummerer vår interiørekspert med 3 ord...

Les mer