Innvendig solskjerming - interiørtrender 2021

Innvendig solskjerming er viktig for å skape et godt bomiljø. Vi har tatt en titt på de ulike trendene, og kommer her med tips til når du skal gå til innkjøp av solskjerming til ditt hjem.

Bilde av Elisabeth Juell

Elisabeth Juell

Ansvarlig Markedssjef

elisabeth@aoe.no

Dekorative og funksjonelle løsninger

Solskjerming bidrar til å skape et godt inneklima. Det skjermer for både sola og innsyn, i tillegg til at det er en viktig del av interiøret og helhetsinntrykket av hjemmet ditt. Det finnes et rikt utvalg solskjermingsløsninger. Både dekorative løsninger, som inkluderer tradisjonelle gardiner og liftgardiner, samt de funksjonelle løsningene som plissé og persienner. Hvilken type solskjerming man ønsker vil ofte være avhengig av stil, rom og vinduer. Lange flotte gardiner kan være den perfekte løsningen i stua, samtidig som du kanskje foretrekker plisségardiner på badet og soverommet.

Trendy hotellgardiner

Tekstiler bidrar til å skape en varme og lun stemning i hjemmet, og det er ingen tvil om at gardiner er i vinden for tiden. Vi har tatt en prat med Rikke Toftdahl, innehaver av RT Interiør, en lokal interiørbutikk på Holtet, som har spesialisert seg på skreddersydde solskjermingsløsninger. En av de største trendene på gardinfronten om dagen er lange gardiner som strekker seg fra tak til gulv, og som gir deg den eksklusive hotellfølelsen hjemme.  – Vi selger veldig mye av gardinskinner som festes i taket, forteller Rikke. - Her bruker vi ofte en liftgardin eller en tynnere gardin på innsiden som kan trekkes for når det er behov for det, og så har du tykkere gardiner på utsiden, forklarer hun. Ved å legge til en tynnere gardin får du muligheten til å ha flotte og tykke gardiner uten å føle deg innestengt når du trekker for.

Vi tok en prat med Rikke fra RT Interiør etter at hun hengte opp spesialsydde gardiner til vårt nybygde boligprosjekt i Kåres vei 22. 

 

Like gardiner til ulike stiler

Trenden med hotellgardiner kan passe til ulike stiler og målgrupper. I Kåres vei 22 har vi nylig bygget ferdig fire flotte familieboliger som vi har gitt to ulike interiørstiler. Selv om stilene er ulike, har vi valgt å gå for samme hotellstil på gardinene, noe som viser hvor allsidig denne trenden er. I den ene boligen har vi skapt et lyst og varm uttrykk med lyse vegger, dører, kjøkken og bad, mens i den andre boligen har vi kjørt en mer moderne og edgy stil med mørke dører, og mørke detaljer på bad og kjøkken. I begge boligene har vi fått sydd opp spesialtilpassede gardiner fra RT Interiør som passer de individuelle interiørstilene i boligene.

Det første bildet viser hotellgardinene plasset i boligen med den lyse stilen. Her har vi inkludert en lettere hvit transparent gardin innerst og en tyngre ytterst. Det andre bildet viser samme ttype hotellgardiner, tilpasset den mørkere stilen.

 

Gi en illusjon av større vindusflate med liftgardiner

En annen populær gardinløsning om dagen er liftgardiner. – Disse henger vi enten på innsiden av karmen eller utvendig, forteller Rikke. - Har du veldig fine lister du ikke ønsker å skjule er det perfekt å henge liftgardinene på innsiden av karmen. Liftgardiner henger vi ofte helt oppi taket for å få mest mulig lys inn. I tillegg gir dette grepet en illusjon av større vindusflate, forklarer hun. I Dalbakkveien 21a har vi fått sydd opp noen flotte liftgardiner fra RT Interiør på kjøkkenet.

I denne flotte boligen i Dalbakkveien 21a har vi hengt opp fine spesialtilpassede liftgardiner.

 

Skap uttrykket du ønsker ved hjelp av fòring

Har du funnet drømmegardinen, men er redd den ikke skjermer nok? - Gardiner kan fóres med ulike type fór til ulike bruksområder og for å gi ulike typer uttrykk, sier Rikke. – Ser du for eksempel et fint lyst stoff som du ønsker å bruke på soverommet kan dette fóres med et lystett fór slik at det blir nok skjerming, tipser hun.

 

Funksjonelle løsninger

Ønsker du god skjerming når sola skinner på sitt varmeste, eller har du et rom du ønsker å skjerme helt for innsyn? Da kan funksjonelle solskjermingsløsninger som persienner og plisségardiner være et godt alternativ. Innen funksjonelle løsninger er spesielt plisségardiner populære for tiden. Plissègardiner er effektive på skjerming av både sol og innsyn, samtidig som de ser pene ut, og gir et rent uttrykk til boligen. I tillegg er det praktisk at du kan trekke de opp/ned avhengig av hvor du ønsker lyset skal komme fra. Ønsker du for eksempel lys fra den øverste delen av vinduet kan du trekke plissegardinene ned slik at du får skjermet den nederste delen for innsyn. På den måten får du god kontroll over lyset du slipper inn. Et smart tips når det kommer til skreddersydde plisségardiner, er løsningen til vindusleverandøren NorDan. Vi bygger ofte hus med vinduer fra NorDan. Her står vindusnummeret diskret skrevet på vinduskarmen slik at du enkelt kan bestille helt korrekt tilpassede solskjermingsprodukter som persienner og plisségardiner uten å behøve å måle vinduet selv. På prosjektene våre der vi bruker NorDan kan dette ofte bestilles gjennom tilvalg via våre samarbeidspartnere.

Les mer om RT Interiør her og NorDan her.

Bilde: NorDan

RELATERTE ARTIKLER

Takterrasse

Hvorfor kjøpe en helt ny bolig?

Å flytte inn i en splitter ny bolig er en helt egen følelse. I tillegg er det flere gode fordeler. Her redegjør vi for de viktigste grunnene til å velge nybygg.

Les mer

Gartnerboligen stue

Hvordan finne drømmeboligen?

Det å kjøpe en ny bolig er kanskje den største investeringen du kommer til å gjøre. Her får du noen tips på veien til å finne din drømmebolig.

Les mer

Soverom vardeveien

Prosessen ved kjøp av ny bolig

Kjøpsprosessen er nøye lagt opp slik at det skal være enkelt og oversiktlig for deg som skal kjøpe et nytt hjem fra Opsahl Bolig. Her får du en oversikt over hvordan prosessen foregår.

Les mer

Solcellepaneler

Fokus på solenergi

Solenergi er et stadig mer relevant tema. Vi ønsker å ta et ansvar når det kommer til miljø, derfor bygges flere av våre boligprosjekter med solcellepaneler på taket.

Les mer

Interiørtrender 2021 - nye farger fra Jotun

Interiørtrender 2021 - nye farger fra Jotun

Opsahl Boligs interiøransvarlig, Heidi Mjelva, viser frem våre favoritter fra Jotun Ladys nye farger og kommer med sine anbefalinger og tips til hvordan du kan benytte de nye fargene i ditt hjem.

Les mer

Høstsjekk av hus og hage

Vinteren står for døren og det er tid for å gjøre noen forberedelser hjemme. Tar du en runde og sjekker hus og hage nå er du godt forberedt på den fine, kalde tiden.

Les mer

Opsahlfondet ønsker å bidra til et litt bedre samfunn

Opsahl Gruppen og Opsahlfondet ønsker å bidra til et litt bedre samfunn., og støtte opp om lokale lag og foreninger gjennom Opsahlfondet.

Les mer

Tilvalg ved boligkjøp

Det er mange valg man skal gjøre ved kjøp av ny bolig. Vi har snakket med Opsahl Boligs interiøransvarlig, Heidi Mjelva, som gir oss sine beste tips til tilvalg ved boligkjøp.

Les mer

Interiør

Peis - interiørtrender 2021

For oss her i nord er det få ting som er bedre enn å fyre opp i peisen på en kald vinterdag. Det er noe beroligende med å se på flammene, og ildstedet gir en lun og god varme.

Les mer

Innred med grønne planter - interiørtrender 2021

I en årstid hvor vi tilbringer mye tid inne og hvor vi i tillegg er rammet av en pandemi som begrenser sosial omgang, kan planter gjøre underverker i hjemmet. Planter skaper liv og harmoni og det sies at vi blir mer konsentrerte og motiverte når vi omgir oss med grønne vekster. Naturen får oss til å føle oss bedre, og ved å hente naturen inn i boligen kan det føles stressreduserende og harmonisk.

Les mer

Jotun lady 1909 kalkoker

Interiørtrender 2022 – nye farger fra Jotun

Årets fargekart fra Jotun Lady er ute, og for en lekker samling av nydelige paletter. Fargetrendene oppsummerer vår interiørekspert med 3 ord...

Les mer

Året 2021

Vi har tatt en prat med Bårdar Hopland, ansvarlig boligsjef for Opsahl Bolig. Hvilke hus har fått ny eier i 2021, hva var spesielt med husene vi har bygget, og hva skal vi bygge i 2022?

Les mer