Innred med grønne planter - interiørtrender 2021

I en årstid hvor vi tilbringer mye tid inne og hvor vi i tillegg er rammet av en pandemi som begrenser sosial omgang, kan planter gjøre underverker i hjemmet. Planter skaper liv og harmoni og det sies at vi blir mer konsentrerte og motiverte når vi omgir oss med grønne vekster. Naturen får oss til å føle oss bedre, og ved å hente naturen inn i boligen kan det føles stressreduserende og harmonisk.

Bilde av Lene Larød

Lene Larød

Markedskoordinator

lene@aoe.no

 

Trender

Innendørsplanter bidrar til en gjennomført interiørstil i huset ved å velge planter som avspeiler din personlige stil. Ifølge trendrapporter for 2021 er det planter med store blader og kaktus som står i fokus. Grønnplanter er ikke kun grønne. De finnes i uendelige fargespill, med blant annet grå-, rosa- og gulgrønne nyanser.

 

Frodige grønnplanter med store blader og spill i fargene, også kalt «retroplanter», er i vinden som aldri før. Vindusblad (Monstera), med sine store blader i en klargrønn farge, er en av plantene som nå står i de fleste hjem. Den har et tynt voksbelegg som gjør at den klarer seg veldig godt innendørs i en tørr vintertid.

 

Kaktus har også fått sin renessanse i norske hjem, med sine skulpturelle former og forskjellige størrelser og farger. Cowboykaktusen - Euphorbia Cowboy – er en lettstelt klassiker som kan bli veldig stor.

 

 

Det er lov å jukse

Er man allergisk, eller ikke har grønne fingre i det hele tatt, har utvalget av kunstige planter blitt veldig bra. Nå finner man kunstige planter som ser veldig naturtro ut. De koster litt mer enn en levende plante, men så slipper du å tenke på vanning og de har garantert lang levetid. De egner seg godt i rom med lite lys, som på badet. Kunstige planter er perfekte dersom du har små barn eller kjæledyr i huset, som utforsker alt, putter alt i munnen eller graver i pottene. Kunstige planter kan også reduserer klimaavtrykket ved at de kan produseres av gjenvinnbar plast og man reduserer forbruk og transportutslipp.

 

Potter

Blomsterpotter bidrar til å sette den store prikken over i’en i interiøret. Finn din personlige stil. Miks farger, former, størrelser og materialer. Ikke heng deg for mye opp i å få det til å matche. Setter man sammen ting man liker selv blir det veldig ofte et godt resultat. Rustikke potter i betong eller keramikk kan helt fint blandes med metallpotter med kobber- eller sølvfarge. Miksen kan bli veldig spennende og et blikkfang i rommet. For å fremheve fargene i en plante med spraglete og mye farger kan man velge en potte uten, mønster som er litt roligere i fargen.

 

En del av interiøret

Sett sammen grupper av planter eller lag et stilleben på en kommode hvor du kan sette det sammen med figurer, lys e.l. Miks og match med farger, materialer og størrelser. Det finnes ingen begrensninger på hvor du kan ha grønne planter. Om det er på gulvet, langs veggen, i trappen eller vinduskarmen. Kanskje kan en avlang krukke bli fin som romdeler?

 

Hjemmekontor

Planter gir liv og energi i hjemmet. I denne tiden, hvor mange jobber hjemme, kan planter gjøre mye for arbeidsinnsatsen og trivselen. Forskning på arbeidsplasser i Storbritannia og Nederland har vist at de som hadde planter innendørs, eller som de kunne se på det ut gjennom vinduene, ble mindre stresset og hadde bedre konsentrasjonsevne. Det sies også at de økte produktiviteten med 15 prosent da det ble plassert ut planter på arbeidsplassen.

 

Planter er ikke bare dekorative.Fuktigheten planter gir hjelper mot tørr luft, noe som er godt for vår fysiske helse.

 

Kun fantasien setter grenser. Lek deg med plantene. Forsøk forskjellige plasseringer, flytt rundt på dem og se på det i noen dager. Kanskje du traff blink på første forsøk?

 

 

RELATERTE ARTIKLER

Takterrasse

Hvorfor kjøpe en helt ny bolig?

Å flytte inn i en splitter ny bolig er en helt egen følelse. I tillegg er det flere gode fordeler. Her redegjør vi for de viktigste grunnene til å velge nybygg.

Les mer

Gartnerboligen stue

Hvordan finne drømmeboligen?

Det å kjøpe en ny bolig er kanskje den største investeringen du kommer til å gjøre. Her får du noen tips på veien til å finne din drømmebolig.

Les mer

Soverom vardeveien

Prosessen ved kjøp av ny bolig

Kjøpsprosessen er nøye lagt opp slik at det skal være enkelt og oversiktlig for deg som skal kjøpe et nytt hjem fra Opsahl Bolig. Her får du en oversikt over hvordan prosessen foregår.

Les mer

Solcellepaneler

Fokus på solenergi

Solenergi er et stadig mer relevant tema. Vi ønsker å ta et ansvar når det kommer til miljø, derfor bygges flere av våre boligprosjekter med solcellepaneler på taket.

Les mer

Interiørtrender 2021 - nye farger fra Jotun

Interiørtrender 2021 - nye farger fra Jotun

Opsahl Boligs interiøransvarlig, Heidi Mjelva, viser frem våre favoritter fra Jotun Ladys nye farger og kommer med sine anbefalinger og tips til hvordan du kan benytte de nye fargene i ditt hjem.

Les mer

Høstsjekk av hus og hage

Vinteren står for døren og det er tid for å gjøre noen forberedelser hjemme. Tar du en runde og sjekker hus og hage nå er du godt forberedt på den fine, kalde tiden.

Les mer

Opsahlfondet ønsker å bidra til et litt bedre samfunn

Opsahl Gruppen og Opsahlfondet ønsker å bidra til et litt bedre samfunn., og støtte opp om lokale lag og foreninger gjennom Opsahlfondet.

Les mer

Innvendig solskjerming - interiørtrender 2021

Innvendig solskjerming er viktig for å skape et godt bomiljø. Vi har tatt en titt på de ulike trendene, og kommer her med tips til når du skal gå til innkjøp av solskjerming til ditt hjem.

Les mer

Tilvalg ved boligkjøp

Det er mange valg man skal gjøre ved kjøp av ny bolig. Vi har snakket med Opsahl Boligs interiøransvarlig, Heidi Mjelva, som gir oss sine beste tips til tilvalg ved boligkjøp.

Les mer

Interiør

Peis - interiørtrender 2021

For oss her i nord er det få ting som er bedre enn å fyre opp i peisen på en kald vinterdag. Det er noe beroligende med å se på flammene, og ildstedet gir en lun og god varme.

Les mer

Jotun lady 1909 kalkoker

Interiørtrender 2022 – nye farger fra Jotun

Årets fargekart fra Jotun Lady er ute, og for en lekker samling av nydelige paletter. Fargetrendene oppsummerer vår interiørekspert med 3 ord...

Les mer