Hvordan finne drømmeboligen?

Det å kjøpe en ny bolig er kanskje den største investeringen du kommer til å gjøre. Her får du noen tips på veien til å finne din drømmebolig.

Bilde av Elisabeth Juell

Elisabeth Juell

Ansvarlig Markedssjef

elisabeth@aoe.no

Hvilke ønsker har du?

Det er mye som skal tenkes på når du er på boligjakt. Hvor stor bolig ønsker du deg? Hvor mange rom? Skal det være balkong/terrasse eller annet uteområde? Ønsker du deg hus eller leilighet? En god idé er å sette seg ned og skrive ned alle ønsker. Først en liste over hva du krever av en ny bolig og så en liste med ”kjekt å ha”. Når du så har finansieringen i orden starter den morsomme jakten!

 

Nærområdet

Har du spesifikke preferanser på hvor du ønsker å bo er dette et godt sted å starte. Gjør deg kjent med nærområdet og hvilke avstander det er til barnehager, skoler, nærbutikker og kollektivtransport og bruk dette som et utgangspunkt når du ser etter boliger.

Nytt eller brukt?

Hvilken standard ønsker du på din nye bolig? Kjøper du nybygget bolig får du moderne standard og du slipper blant annet kostnader ved å pusse opp. Vi har laget en liste over hvilke fordeler som er ved å kjøpe ny kontra brukt bolig. Den finner du her.


Finn boligen du ønsker deg

Det er ulike måter å finne boligen som er perfekt for deg. Gode søkemotorer som finn.no er praktisk å bruke for å få en oversikt over hva som er ute i markedet. Men hva med alle boliger som er planlagt eller startet bygget, men som ikke ligger ute til salgs enda? Vi anbefaler å ta en prat med oss dersom du ønsker en nybygget bolig og liker boligene og områdene vi bygger i. Vi har til enhver tid spennende prosjekter under regulering og oppføring som enda ikke er lagt ut for salg. Kanskje vi har noe som passer nettopp deg som ikke er lagt ut enda? Ta kontakt med oss her.

 

Forbered deg godt

Har du funnet en bolig du er interessert i? Sett deg ordentlig inn i prospekt og informasjon du finner på internett og tenk ut hvilke spørsmål du ønsker svar på om boligen. Dra så på visning og gjør deg godt kjent med boligen. Ved å være godt forberedt får du svar på det du lurer på og det er lettere å ta et valg som føles riktig for deg. Og før du vet ordet av det har du funnet din drømmebolig og kjøpt deg ditt nye hjem. 

RELATERTE ARTIKLER

Solcellepaneler

Fokus på solenergi

Solenergi er et stadig mer relevant tema. Vi ønsker å ta et ansvar når det kommer til miljø, derfor bygges flere av våre boligprosjekter med solcellepaneler på taket.

Les mer

Takterrasse

Hvorfor kjøpe en helt ny bolig?

Å flytte inn i en splitter ny bolig er en helt egen følelse. I tillegg er det flere gode fordeler. Her redegjør vi for de viktigste grunnene til å velge nybygg.

Les mer

Soverom vardeveien

Prosessen ved kjøp av ny bolig

Kjøpsprosessen er nøye lagt opp slik at det skal være enkelt og oversiktlig for deg som skal kjøpe et nytt hjem fra Opsahl Bolig. Her får du en oversikt over hvordan prosessen foregår.

Les mer