Året 2021

Vi har tatt en prat med Bårdar Hopland, ansvarlig boligsjef for Opsahl Bolig. Hvilke hus har fått ny eier i 2021, hva var spesielt med husene vi har bygget, og hva skal vi bygge i 2022?

Bilde av Anette Ramsrud

Anette Ramsrud

Markedskonsulent

anette@aoe.no

Flotte leiligheter og eneboliger

-I år har vi begynt å bygge Ekebergveien 138, som blir et fantastisk leilighetsbygg. Det blir underjordisk garasje og heis rett inn i leilighetene. I mange av leilighetene er utsikten vakker mot Oslo fjorden. Det kommer også to flotte eneboliger i Granstuveien 12, forteller Bårdar.

-Vi har begynt å bygge flere boliger i egen regi, akkurat nå er det syv hus under oppføring, der vi er entreprenør og byggherre. Dette gjelder husene i Kirkeåsveien på Nordstrand og Åmotveien på Korsvoll.

 

Over Holtet – Ekebergveien 138

 

Bygger flere steder i Oslo

-Vi har de siste årene hatt hovedvekt av husbygging på Bekkelaget/Nordstrand, men har de senere årene utvidet til flere områder som blant annet Grefsen, Korsvoll og Kjelsås, forteller Bårdar.

-Totalt har vi 60 boliger nå under oppføring. Det siste huset vi ble ferdige med nå er et hus i Grønlibakken som er et hus vi har bygget i egen regi. Det bygde vi ferdig, stylet det og solgte det rett før jul. Det var et populært hus som vi har bygget lignende tidligere, god takhøyde, store vinduer og en flott familiebolig, legger Bårdar til.

 

Nye eiere

-I 2021 overleverte vi Ringsåsveien 14, kirkeåsveien 5, Kåres vei 22, Skogholtveien 9 og 9 av husene på Lysås Vest i Lørenskog, sier Bårdar.

 

Unike boliger

-Kirksåsveien 5 vil jeg si var et flott boligprosjekt! Fantastisk utsikt og det var meget populære hus som ble solgt for en god pris, sier Bårdar.

-Vil også nevne Ringshusveien 14. Det var en lang prosess fordi vi har byget husene rundt en del trær på tomten. Det ble veldig fint når husene sto ferdig. Men skal ikke legge skjul på at det var et mer tungvint byggeprosjekt for å bevare 7 trær. Vi måtte skjerme røtter, stammen og passe på at trærne kunne leve videre. Valget om å bevare av trærne gir en unik kvalitet til husene og tomten, da disse trærne er ca. 50 år gamle. Det er også fantastisk utsikt til Oslofjorden og de funkis-inspirerte husene er tegnet av Fosse og Åsen arkitekter. Det var også en lang prosess å få godkjent, så det ble på mange måter et unikt prosjekt for oss. En av kjøperne på disse husene har kjøpt ny bolig av oss tidligere, og det setter vi veldig stor pris på!  Og vi tar det som et kvalitetstegn på at han var fornøyd med alt rundt boligkjøpet, sier Bårdar begeistret.

Ringshusveien 14

 

Året 2021

-2021 har vært et veldig bra år, et av våre beste år noensinne. Vi har selvfølgelig hatt noen utfordringer i forhold til korona, hele byggelag har vært i karantene. Det var et helt grave-firma som var i polen og måtte i karantene, noe som førte til at byggestart ble utsatt et par uker. Vi har hatt utfordringer med leveranser og materialprisene har steget voldsomt. Det har påvirket fremdriften noe, men vi har foreløpig ikke levert noe for sent. Det er godt å ta juleferie og vite at alle våre hus har blitt levert i tide til fornøyde boligkjøpere, legger Bårdar til.

 

«Vi har et godt samarbeide med våre underleverandører og med god teaminnsats har vi klart å levere alle våre hus i tide under pandemien» Bårdar Hopland, Boligsjef Opsahl Bolig.

 

Nye boliger i 2022

-Vi har mange spennende prosjekter på gang, 30 boliger er allerede planlagt. Vi skal bygge eneboliger i Trolldalsveien, to lekre hus på Korsvoll og flere familieboliger i Ski. Det blir også mange nye hus på Bekkelaget og Nordstrand. Vi skal bygge både eneboliger, rekkehus, og meget eksklusive leiligheter, forteller Bårdar.

Trolldalstunet – Trolldalsveien 42-44

 

Mange fordeler med nybygg

-Det er mange fordeler med å kjøpe et nytt hus.  Nye boliger bruker vesentlig mindre strøm, de er energivennlige som vi sier. De bruker ofte under halvparten av hva et eldre hus bruker. Nå som strømprisene har vært så høye er det noe å tenke på, da disse kostnaden kan bli mange tusen kroner hver måned, sier Bårdar.

-Varmepumpe, bergvarme, og solcelle har vi erfaring med å levere i nye boliger, legger han til.

-Du slipper oppussingen, og kan være med å påvirke hvordan huset ditt skal bli gjennom tilvalg. Du kan sette ditt preg på huset, legger Bårdar til.

 

Tips til deg som vurderer å kjøpe et nytt hus:

-Sjekk seriøsiteten til utbygger. Les referanser og snakk med tidligere kunder.

 

Bårdar Hopland, ansvarlig boligsjef Opsahl Bolig. 

 

Om Opsahl Bolig

-Vi bygger alltid under navnet vårt Opsahl Bolig, og det er fordi vi står bak den kvaliteten vi leverer, og du kan når som helst sjekke våre referanser og hva vi har gjort tidligere. Andre utbyggere oppretter nye selskap i forbindelse med boligbyggingen som blir lagt ned i etterkant av prosjektet. Da er det vanskeligere å nå frem med krav i etterkant. Vi har faste underleverandører som vi setter høye krav til, og vi vet at de leverer kvalitet og har høy gjennomføringsevne, sier Bårdar.  

-Opsahl Bolig har en høyere standard enn det våre konkurrenter leverer på spesielt kjøkken og bad. Vi bruker stort sett vannbåren varme, med bergvarme. Vi bygger miljøvennlige og energieffektive hus. I 2022 kommer til vi til å bygge enda flere miljømerkede prosjekter, avslutter Bårdar.

RELATERTE ARTIKLER

Takterrasse

Hvorfor kjøpe en helt ny bolig?

Å flytte inn i en splitter ny bolig er en helt egen følelse. I tillegg er det flere gode fordeler. Her redegjør vi for de viktigste grunnene til å velge nybygg.

Les mer

Gartnerboligen stue

Hvordan finne drømmeboligen?

Det å kjøpe en ny bolig er kanskje den største investeringen du kommer til å gjøre. Her får du noen tips på veien til å finne din drømmebolig.

Les mer

Soverom vardeveien

Prosessen ved kjøp av ny bolig

Kjøpsprosessen er nøye lagt opp slik at det skal være enkelt og oversiktlig for deg som skal kjøpe et nytt hjem fra Opsahl Bolig. Her får du en oversikt over hvordan prosessen foregår.

Les mer

Solcellepaneler

Fokus på solenergi

Solenergi er et stadig mer relevant tema. Vi ønsker å ta et ansvar når det kommer til miljø, derfor bygges flere av våre boligprosjekter med solcellepaneler på taket.

Les mer

Interiørtrender 2021 - nye farger fra Jotun

Interiørtrender 2021 - nye farger fra Jotun

Opsahl Boligs interiøransvarlig, Heidi Mjelva, viser frem våre favoritter fra Jotun Ladys nye farger og kommer med sine anbefalinger og tips til hvordan du kan benytte de nye fargene i ditt hjem.

Les mer

Høstsjekk av hus og hage

Vinteren står for døren og det er tid for å gjøre noen forberedelser hjemme. Tar du en runde og sjekker hus og hage nå er du godt forberedt på den fine, kalde tiden.

Les mer

Opsahlfondet ønsker å bidra til et litt bedre samfunn

Opsahl Gruppen og Opsahlfondet ønsker å bidra til et litt bedre samfunn., og støtte opp om lokale lag og foreninger gjennom Opsahlfondet.

Les mer

Innvendig solskjerming - interiørtrender 2021

Innvendig solskjerming er viktig for å skape et godt bomiljø. Vi har tatt en titt på de ulike trendene, og kommer her med tips til når du skal gå til innkjøp av solskjerming til ditt hjem.

Les mer

Tilvalg ved boligkjøp

Det er mange valg man skal gjøre ved kjøp av ny bolig. Vi har snakket med Opsahl Boligs interiøransvarlig, Heidi Mjelva, som gir oss sine beste tips til tilvalg ved boligkjøp.

Les mer

Interiør

Peis - interiørtrender 2021

For oss her i nord er det få ting som er bedre enn å fyre opp i peisen på en kald vinterdag. Det er noe beroligende med å se på flammene, og ildstedet gir en lun og god varme.

Les mer

Innred med grønne planter - interiørtrender 2021

I en årstid hvor vi tilbringer mye tid inne og hvor vi i tillegg er rammet av en pandemi som begrenser sosial omgang, kan planter gjøre underverker i hjemmet. Planter skaper liv og harmoni og det sies at vi blir mer konsentrerte og motiverte når vi omgir oss med grønne vekster. Naturen får oss til å føle oss bedre, og ved å hente naturen inn i boligen kan det føles stressreduserende og harmonisk.

Les mer

Jotun lady 1909 kalkoker

Interiørtrender 2022 – nye farger fra Jotun

Årets fargekart fra Jotun Lady er ute, og for en lekker samling av nydelige paletter. Fargetrendene oppsummerer vår interiørekspert med 3 ord...

Les mer